Loading...

Klavirski duo „Pianotainment”oduševio kotorsku publiku

Kulturni centar “Nikola Đurković”

Nesvakidašnji klavirski duo „Pianotainment“ nakon uspješnog gostovanja u Podgorici,  nastupio je na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra.

Na početku programa prisutnima se obratio Christoph Breuning, zamjenik ambasadora Njemačke u Crnoj Gori, dok je  klavirski duo “Pianotainment”  originalnim humorom i nesvakidašnjom virtuoznošću stvorio sjajnu koncertnu atmosferu.

Kroz neobične aranzmane od popa, džeza i klasične muzike preko autentičnih obrada filmskih tema, ovaj duo je zabavio djecu, a one starije vratio u mladost.

Koncert je  praćen video zapisima i efektima koji su doprinijeli multimedijalnom doživljaju njihovog muziciranja.

Posebno zadovoljstvo izazvale su njihove nepredvidive ideje koje su opet vezane za muziku, a nastup je na originalan način prožet humorom, održavajući skladnu ravnotežu između muzičke prefinjenosti i zabave.

Dirljivim scenama iz kultnog ctranog filma “Kralj lavova”, praćenih nestvarnom melodijom vratili su nas u rano djetinjstvo.

Animirajući publiku, svirajući sa teniskim lopticama i ukrašavajući sve to simpatičnim skečevima, učinili su da klasika bude zabavna i djeci.

Koncert su završili himnom posvećenom rušenju Berlinskog zida, dok su se u pozadini smjenjivale fotografije Berlina.

Publika je horski zapjevala “Wind of change”, čuveni hit grupe Scorpions devedesetih godina, kojom se i završio ovaj zaista neobičan i nesvakidasnji koncert.

Gostovanje dua “Pianotainment” organizovala je  Ambasada SR Njemačke u saradnji sa Kulturnim centrom „Nikola Djurković“ Kotor, a povodom obilježavanja 30 godina od pada Berlinskog zida.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}