Loading...

25. izdanje International Exposure-a

Centar za ples i pozorište, Suzanne Dellal

U Tel Avivu, u Izraelu, održava se 25. izdanje International Exposure-a, godišnja međunarodna smotra za savremeni  ples u Izraelu odrzava se od 04-07. decembra  2019. u Centru za ples i pozorište  Suzanne Dellal.

Ove godine  prisutni su predstavnici iz 45 zemalja, među kojima i Vojislav Kaluđerović ispred Centra za kulturu Tivat  i jedini je predstavnik Crne Gore na ovom međunarodnom događaju.

Svake godine od 1995. godine u “Centar Suzanne Dellal” gosti su umjetnički voditelji, izlagači i koreografi savremenog plesa i performansa iz cijelog svijeta kako bi prikazali bogat plesni pejzaž Izraela. 

International Exposure predstavlja raznovrstan program u rasponu od najvećih i najpoznatijih izraelskih plesnih grupa i koreografa,  novim umjetnicima u nastajanju, nezavisnim i eksperimentalnim plesnim umjetnicima. 

Platforma pruža priliku međunarodnim plesnim profesionalcima da se povežu sa širom izraelskom plesnom zajednicom i nudi direktan, licni kontakt s izraelskim plesom, umjetnici kroz performanse, panel diskusije i druge mogućnosti umrežavanja, kroz čak 33 performansa tokom samo 4 dana. Ova smotra je prilika da se postigne mogući dogovor o gostovanju na trećem Festivalu plesnog teatra u Tivtu, u julu 2020.

Prošle godine, na prvom Festivalu plesnog teatra u Tivtu, učestvovali su plesači iz Izraela – Kibutz dance company.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}