Loading...

HOMO CREATOR ZA SVOJ GRAD - Kul Grad

Ul. Pete proleterske brigade

Urbana KULtura u Glavnom Gradu (KUL GRAD), inicijativa građana Podgorice sa Starog Aerodroma koju je podržalo Nevladino udruženje Kutak a koja podrazumijeva uređenje Ul. Pete proleterske brigade, nastavlja se programom HOMO CREATOR ZA SVOJ GRAD.

Program je namijenjen kreativcima i onima koji to žele postati, građanima koji nisu imali prilike da se oprobaju u osmišljavanju ideja i oslikavanju murala za grad u kojem žive. Ideja je da se kroz dvodnevnu kreativnu radionicu, koju vodi vizuelna umjetnica mr Milena Živković, učesnici na jedan dinamičan i drugačiji način upoznaju sa značajem umjetnosti i njenom primjenom u svakodnevnom životu. Takođe, učesnike očekuje upoznavanje sa metodama i tehnikama oslikavanja murala.

Nakon radionice počinje realizacija idejnog rješenja na lokaciji Ul. Pete proleterske brigade, ispod podvožnjaka (Stari Aerodrom).

Prednost učešća imaju nezaposleni i penzioneri. Spajanjem njih, kao odraslih, sa mladima u jedan TIM bez obzira na iskustvo, profesiju kojom se bave, u jednu IDEJU iz koje nastaje MURAL, koji je zapravo proizvod JEDINSTVA RAZLIČITOSTI - stvara se KUL GRAD.

Uslovi:

Kratku biografija, izjavu o motivaciji za ovaj program, rad (amaterski crtež ili slika) ili izjavu šta volite vezano za oblast likovne umjetnosti, potrebno je da pošaljete do ponedjeljka, 9. decembra 2019. godine do 12h, na mail adresu: kulgrad.mne@gmail.com.

Odluku o izboru pet odraslih učesnika objavićemo u srijedu, 11. decembra 2019. godine, na društvenim mrežama. Dvodnevna radionica će se održati 13. i 14. decembra u Podgorici u periodu od 17 do 20h. Odabrani učesnici će biti obaviješteni o mjestu održavanja radionice.

Učesnike nakon završetka radionice i izrade murala očekuju vrijedne nagrade.

Nek NAŠ GRAD bude Urban i KULturan!

Nevladino udruženje Kutak

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}