Loading...

Decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Crnogorsko narodno pozorište

Repertoar  Crnogorskog narodnog pozorišta u decembru čine predstave na Velikoj i Sceni Studio: „Hamlet“ V. Šekspira u režiji Ane Vukotić, „Ivanov“ A. P. Čehova u režiji Andrija Žoldaka, „Otvoren kraj“ Jovane Bojović u režiji Petra Pejakovića, „Šćeri moja“ Maje Todorović u režiji i adaptaciji Ane Vukotić, „Ženidba“ N. V. Gogolja u režiji Egona Savina, „Ekvinocijo“ Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića  i „Urnebesna tragedija“ Dušana Kovačevića u režiji Veljka Mićunovića.

Predstava “Smrt i djevojka” Arijela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića ušla je u selekciju 16. Međunarodnog festivala glumca. Festival glumca se održava od 28. novembra do 4. decembra u Nikšićkom pozorištu, a predstava “Smrt i djevojka” će biti izvedena u nedjelju 1. decembra u 20 sati.

Nakon gostovanja Kazališta Marina Držića u Crnogorskom narodnom pozorištu u novembru, čime su dvije teatarske kuće uspostavile saradnju nakon više decenija, nacionalni teatar će  22. decembra gostovati u Dubrovniku sa predstavom “Ekvinocijo” koju je po tekstu Iva Vojnovića režirao Ivica Kunčević.

Novogodišnji koncert Crnogorskog narodnog pozorišta biće održan 28.  decembra u 20 sati na Velikoj sceni. Nastupa Miloš Karadaglić uz pretnju Crnogorskog simfonijskog orkestra. Gosti su Avi Avital (mandolina) i Ana Aglatova (sopran).

Nacionalni teatar će u decembru biti domaćin dva filmska festivala – IV Podgorica film festivala (od 3. do 8. decembra) i X Festivala filma o ljudskim pravima Ubrzaj (od 10. do 14. decembra). Filmovi će biti prikazivani na Velikoj i Sceni Studio. Ulaz je slobodan za sve filmske projekcije.

Ulaznice za sve programe se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}