Loading...

Izložba plakata “70 godina Lovćen filma i Zeta filma” u Biblioteci

JU Narodna biblioteka Budve

U ponedeljak, 11. novembra u 20h, u holu Akademije znanja, biće otvorena izložba plakata, a nakon toga će o Lovćen filmu i Zeta filmu, dva kultna preduzeća za proizvodnju i distribuciju filmova, govoriti reditelj i direktor Crnogorske kinoteke - Andro Martinović.

Narodna biblioteka Budve u saradnji sa Cadmus Cineplex-om u povodu obilježavanja jubileja 70 godina crnogorske kinematografije organizuje izložbu plakata “70 godina Lovćen filma i Zeta filma”.

Preduzeće za proizvodnju filmova „Lovćen film“ osnovano je 1949. i prvo je preduzeće ove vrste u Crnoj Gori. Realizovalo je brojne projekte u oblasti dokumentarnog igranog filma, uključujući i prvi dugometražni igrani film crnogorske produkcije “Lažni car” reditelja Velimira Stojanovića, snimljen 1955. godine. Ostvarenja „Lovćen filma“ značajan su dio crnogorske filmske baštine i ovaj jubilej, 70 godina od osnivanja preduzeća, prava je prilika da ponovo ožive na bioskopskom platnu.

Narodna biblioteka Budve u saradnji sa Cadmus Cineplex-om u povodu obilježavanja ovog jubileja organizuje projekcije filmova u Bioskopu od ponedjeljka, 11. novembra do petka, 15.novembra.

Program se odvija u okviru proslave Dana Opštine Budva.

Fotografija, izvor: rtcg.me

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}