Loading...

Hercegnovski strip festivala nastavlja regionalno umrežavanje

Razne lokacije

Nakon izuzetno uspješnog i po ocijenama gostiju i posjetilaca još jednog vrhunski organizovanog izdanja Hercegnovskog strip festivala (HSF) održanog po trinaesti put na više lokacija u gradu, hercegnovsko Udruženje ljubitelja stripova HSF nastavlja misiju umrežavanja sa regionalnim manifestacijama posvećenim devetoj umjetnosti.

U tom kontekstu HSF ima dva zvanična nastupa na predstojećim festivalima stripa u Banja Luci i Mostaru. Na drugom izdanju Međunarodnog salona stripa u Banja Luci, HSF će se predstaviti u subotu 5. oktobra na promotivnoj tribini koju moderira poznati regionalni strip znalac Zoran Pejić. Istog dana predstavnici HSF-a će u okviru četvrtog izdanja bratskog festivala MoStrip, voditi tribinu o legendarnom strip junaku Dilanu Dogu (Dylan Dog) sa autorima tog stripa Markom Mastracom (Marco Mastrazzo) i Đankarlom Marzanom (Giancarlo Marzano).

Takođe na mostarskoj smotri stripa, ali u nedjelju 6. oktobra, predstavnici HSF-a učestvuju i na tribini na kojoj se predstavljaju sjajni autori italijanske devete umjetnosti Roberto Dizo (Roberto Diso), Alesandro Boći (Alessandro Bocci), Đuzepe Kandita (Giusepe Candita) i Đani Sedioli (Gianni Sedioli).

Uz to hercegnovska manifestacija posvećena devetoj umjetnosti sljedećih dana ima još jednu lijepu i značajnu vijest koja će ponovo potvrditi izuzetan kvalitet i regionalnu prepoznatljivost HSF-a kao jednog od najznačajnijih promotera stripa, Herceg Novog i Crne Gore.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}